Heb je een burn out en denk je aan burn out therapie? Dan moet je weten dat een burnout therapie een goede manier is om van je burn out af te komen. Een burn out is het gevoel dat je helemaal op bent en de batterij is leeg die je niet meer op kunt opladen.

Een burn out ontstaat vaak na een lange periode stress en daarom kan een stress therapie zeer effectief zijn voor mensen die aan een burn out lijden. Zo ontstaat een burn out vaak na een lange periode van stress, spanning of een te hoge werkdruk. Ook de combinatie van meerdere situaties komen vaak voor. Dit zal ook tijdens een therapie burn out voor komen.

De meest voorkomende klachten bij een burnout

Het hebben van een ernstige vermoeidheid is in de meeste gevallen het resultaat van een opeenstapeling van stressvolle situaties op werk en thuis. Zo kan de zorg voor ouders of kinderen, conflicten, hoge werkdruk of andere problemen zorgen voor een burnout.

Op een gegeven moment kan het teveel zijn en het klopt dat een beetje spanning of stress je kan helpen om het beste uit jezelf te halen. Echter wanneer je overspannen raakt en geen momenten kunt vinden om te ontspannen kun je overbelast raken.

Mensen die een burnout krijgen leggen dan ook vaak de lat te hoog en nemen (te) veel verantwoordelijkheid op zich. Jij gaat door waar andere mensen een pauze nemen en je steekt veel energie in je werk. Maar ook prive heb je het gevoel dat je te veel energie in dingen moet steken. Hierdoor blijft er nauwelijks tijd over voor jezelf en hierdoor raken je energiereserves op.

Slecht slapen is de meest gehoorde klacht, want vaak liggen mensen te piekeren en te malen in hun bed. Lichamelijk kan een burnout zich uiten in rugpijn, nekpijn, maagklachten of hoofdpijn. Ook klachten als pijn op de borst, hartkloppingen, duizeligheid, hoge bloeddruk, benauwdheid en misselijkheid komen veel voor.