Overspannen zijn kan zich op verschillende manieren uiten. Iemand anders die overspannen is kan heel andere overspannen symptomen vertonen dan u. Wel heeft overspannen zijn altijd te maken met teveel hooi op de vork nemen. Of dit nou met uw werksituatie of met uw privé-situatie te maken heeft, het lichaam is tijdelijk op. Dit geeft het lichaam aan door middel van verschillende klachten die u kan ervaren op zowel lichamelijk als psychisch gebied. Vraagt u zichzelf wel eens af: “Ben ik overspannen?” Lees dan de onderstaande verschijnselen bij overspannen zijn.

Situaties bij overspannen zijn

Mensen die overspannen zijn kunnen op verschillende gebieden problemen ervaren. Dit kan te maken hebben met het werk. Bent u niet gelukkig met uw werkzaamheden? Bent u ontslagen? Geen leuke collega’s? Vervelende baas? Pesten of discriminatie? Misschien bent u al een tijdje werkloos en weer op zoek naar werk? Al deze situaties kunnen veel stress opleveren wat lichamelijke- en geestelijke problemen kan geven.

Ook in uw privé-situatie kunnen er verschillende oorzaken zijn om overspannen te raken. Heeft u ruzie met uw partner? Slechte gezondheid bij u of andere familieleden? Overlijden van een naaste? Verslaafd aan drugs of alcohol? Een miskraam? Een ernstige ziekte? Er kunnen veel verschillende factoren meespelen waar u overspannen van kunt raken.

Kenmerken overspannen

De echte symptomen bij overspannen zijn uiten zich meestal pas in een latere fase. In het begin kunt u vaak gejaagd zijn, er geen zin in hebben of maakt u sneller ruzie. Na verloop van tijd kunt u lichamelijke klachten krijgen als vermoeidheid, hoofdpijn of pijn in de spieren. Bij psychische klachten moet u denken aan niet kunnen slapen, veelvuldig piekeren of depressieve gedachten. Ieder persoon reageert anders op overspannen zijn en daarom kunnen er soms ook overspannen symptomen meespelen die niet genoemd zijn. Herkent u het bovenstaande verhaal? Herkennen en erkennen van uw problemen is belangrijk om te kunnen werken naar een behandeling bij overspannen zijn.